Другият вид

1
В полза на обществото

В природата се наблюдават много интерестни случаи, в които определени животни, насекоми и растения се научават да живеят, като приемат облика на други видове. Съществуват мухи, които имат украса на оси. По този начин те се предпазват от много хишници. Има обаче и растения, които наподобяват цветя, но по своята природа са хищници и изяждат влетялото в тях насекомо.

В човешкия свят съществува една подобна заблуда. При нея  95% от хората се държат в подчинение само от  5% от общността. Обикновените хора следват неписани закони, които съществуват още от зората на човечеството. Те ги кара да действат по начин, по който всеки един от нас мисли за вида си, като за себеподнобен. Това стреми да го прадпазва и защитава. За да можем да си го представим е хубаво да обърнем поглед към нашите майки, бащи, деца, братя, сестри и половинки.  Когато те изпитват болка, ние също изпитваме болка и страдаме. Когато те се радват, се радваме и ние. Не можем да ги лъжем, защото се чувстваме виновни пред тях, не можем да крадем от близките си, не можем да ги тровим, да ги убиваме, да ги продаваме, да ги отдаваме под наем, нито да им вземаме бъдещето. Към хората, които смятаме за наш вид се отнасяме по същия начин, като към близките си. Същесвуват блокиращи програми, които ни пречат да им вредим. Видим ли дете, ние се стремим да го защитим, да го предпазим, даваме му предимство и мислим за неговото бъдеще. Разсъждаваме така, защото е от нашия вид. Нашите инстинкти ни диктуват този начин на мислене.

Когато избираме управляващи или когато се доверяваме на медии, компании и много богати хора ние мислим, че те са същите като нас. Смятаме, че те имат същите блокиращи механизми, които ръководят постъпките им и ги карат да действат в полза на вида. Много често някой политик излиза и дава обещание, което ние обикновенните хора знаем, че няма как да дадем пред толкова много хора, като не сме сигурни поне на 95%, че ще го изпълним. Ние сме наясно, че в една такава ситуация всеки нормален човек ще чувства отговорност към другите, ще се срамува, ако не изпълни  дадената дума и ще се оттегли, ако се провали.

Разсъждавайки от наша гледна точка, ние започваме да вярваме, че този човек ще изпълни казаното, защото иначе би се изложил много. Вярваме му, като изхождаме от позицията, че принадлежи към един вид. Именно тук жестоко се заблуждаваме. Този човек не е като нас!

Той изглежда като нас, говори с нашите думи, но не е от същият вид. Той принадлежи към онези 5 % от хората, които са отделна прослойка. Принадлежи към видът „АЗ“. Ще нарека нас останалите видът "НИЕ".

При видът "АЗ" липсват всички блокиращи програми, които пречат на унищожението на вида. Хората принадлежащи към тази прослойка могат да убият дете, за да са добре, склонни са  дори да продат майка си в робство за определена сума. Те могат да направят всичко срещу определена цена. За тях няма невъзможни неща, съществува само ниска цена. Тези хора не изпитват срам, обич, угризения, привързаност, отговорност и други човешки чувства. Действат с хладна присметливост и желание да получат повече облаги за себе си.

В една система, в която не различаваме "АЗ" от "НИЕ" вторите са обречени. Тяхната съдба е да служат за на първите за задоволяване на техните потребности. По този начин те по нищо не се различават от онова, за което в ежедневието ние останалите използваме  прасетата, кравите или пилетата. "НИЕ" са безащитен материал за удоволетворяване на "АЗ".

Дали това са празни твърдения или е истина? Как да проверим  дали хората принадлежащки към „АЗ“ наистина са склонни да предизвикат геноцид спрямо своя вид, за да получат  повече лични облаги?

Първото и най-важно е да изключим телевизора и да спрем да четем това, с което ни заливат в интернет. Като останем насаме със себе си, ще може да чуем собствения си глас. Изчистим ли съзнанието си, то само ще ни подскаже отговора.

Нека се замислим над следното. Може ли някой да води война срещу правителството, като се сражва с неговата армия, използва неговите самолети или притежава неговото въоръжение и снабдяване с боеприпаси. Отговорът е ясен – Невъзможно е!

Следващият въпрос, който възниква веднага е – как тогава сирийската опозиция се бори с правителствените войски толкова дълги години? Откъде се вземат стотиците милиарди, за да се поддържа армията, която се бие за тях? Знам, че много хора смятат, че хората се сражават за идеята. Но я ми посочете 3-ма  човека около вас, които без пари правят нещо повече от няколко месеца. А какво остава да воюваш 5 години, без да имаш пари за храна и други  важни за теб и семейството ти неща? 

Откъде идват оръжието и боеприпасите, които използва опозицията в Сиря? Как се снабдяват толково регулярно и точно именнно с необходимите им средства и ресурси? Тогава ще стигнем до отговора, че  това няма как да бъде постигнато без намесата на големите държави. САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Холандия, Белгия и други вземат тайно участие в тази война. Нещо такова не може да се случи без тяхното знание и съгласие.

Веднага изниква и следващият въпрос. Как тези толкова хуманни и добри хора, принадлежащи на развитите общества, и техните лидери позволяват да умират милиони невинни деца?

Помислете не възрастни, а деца на възраст от няколко месеца до 18 години. Невинни същества, каквито вие сте били едно време. Деца, които очакват от нас възрастните да направим света по-добър за тях. Мили душици, които освен болката, която изживяват си задават въпроса -

ЗАЩО? ЗАЩО СЕ СЛУЧВА ТОВА?

Истината е, че те страдат и умират, за да може принадлежащите към вида "АЗ" да получат повече пари, блага, власт, с които да задоволяват страстите си. Западните общества не са по-различни от нас. Те също се управляват от "АЗ".

Няма значение къде в света се слува това. Обществото се дели на "АЗ" и "НИЕ". Първите експлоатират жестоко вторите, за да могат да получават все повече облаги, власт и господство над широките маси.

Ако все пак пропагандата окаже своето въздействие и си кажем, че западните общества подкрепят революциите, за да може хората да се  осовободят от тиранията и да живеят добре как ще си обясним какво се случи с Либия, Ирак, Афганистан, Пакистан, Украйна, Русия?

След 1989 година, Руската федерация се остави в ръцета на запада и беше размазана. Голяма част от жените бяха превърнати проститутки по цял свят. Водеха се безкрайни войни, хората мизерстваха, а определени олигарски, овластени именно от западните общества ограбиха  Русия, България, Румъния, Полша, Унгария, Ливан, цяла Африка и Латинска Америка.

Навсякъде, където са се намесили "добрите общества" резултата е причиняване на разруха, експлоатиране на природните и човешки ресурси. По този начин определени общества и личности се облагоделстват за сметка на загубилите вяра и бъдеще народи.

"АЗ" ни заблуждават, че са същите като "НИЕ". Но въпреки, че изглеждат като нас, те са съвсем различен вид. Това е и причината толкова много години да ни управляват. Тяхната маскировка е тяхната сила. Те са внедрени агенти, които ни управляват, чрез заблуда, като използват нашите слабости. Намират най-слабите от "НИЕ" и им предлагат пари, власт и специалност, за да продадат своя вид. Съществуват много такива хора. Така нашата задача как да разграничим своите от чуждите става още по-сложна. Ако приложим същия метод както с изключването на телевизора и информационните канали, ще можем да разберем кой е на наша страна и кой е от вида "АЗ" или принадлежи към неговите слуги. Ще дам няколко  примера с компании, които всички подкрепяме.

Започвам с "Кока Кола". Това е компания, която има перфектен имидж, всява настроение, охлажда лятото и връща спомени. Подкрепяна от правителства, възхвалявана от медии чрез реклами и добри статии, с висок рейтинг на фондовата борса и осигуряваща работа на стотици хиляди хора. Толкова е добра, че човек няма как да не я обича.

Какво всъщност  се крие зад нея? Хора, които печелят от здравето и живота на милиарди. Няколко човека са натрупали супербогатство благодарение на нея. Те живеят живот, който всеки си мечтае. Не правят нищо, могат да притежават почти всеки и почти всико. Ако ги сравним с миналото те приличат на олимпийските богове. Те са свръх-хора, които придлежат към  другия вид "АЗ". Около тях има хиляди, които печелят добре от компанията и са сравнително доволни от живота си. Тези личности са продали се "НИЕ", които вярват, че един ден ще станат "АЗ"(което никога няма да се случи, но е част от същестуващата система за конрол). Под тях се намират десетки хиляди, които притежават преференциален статут, но нямат парите и придобивките на хилядите. Тяхната цел е да станат като по-привилигированите "НИЕ,  и ако даде Бог един ден може да се превърнат в "АЗ"(още една система на контрол). Всичко това завършва със стотиците хиляди, които работят от сутрин до вечер като животни за по-високопоставените в йерархията. Те го правят за своята прехрана. Тези хора не вярват в нищо, освен в едно. Те смятат че са неспособни сами да се оправят и трябва да работят за "АЗ". Милиардите "НИЕ", всеки ден продават здравето и живота си, за да могат да ядат, да гледат телевизия и да ползват Интернет. Ето как работи системата.

Сега ще разгледаме една друга съвременна организация - футболен отбор. Ще дам за пример голям и уважаван клуб като "Реал Мадрид". Написаното обаче важи и за всички подобни организации.

Ние смятаме, че спорта е добър за хората. Футболните клубове притежават имиджа, че са нещо чисто, а не комерсиално. Съществуват стотици милиони фенове, които живеят и дишат с клуба. Той печели, като продава фанелки, артикули, плащат му от телевизионни права (телевизията  е една от най-поробващите и контролиращи институции на днешното време), билети за мачове, приходи от спонсори (най-често фирми, които убиват бавно хората и обществото). Може би в него постъпват и огромни приходи от черната индустрия за залагания (това е продположение, а не доказан факт). Официалната версия е, че "Реал Мадрид" подкрепя спорта, колективната игра в полза на всички, равенството на хората и тяхното благоденствие. В основата е вярата, че клуба са феновете и те са най-важното нещо.

Каква е действителността? Кой дава и кой взема в тази игра? Кой печели и кой губи? Приходите на клуба идват от феновете или "НИЕ", които биват използвани като разменна монета от собствениците на клуба "АЗ". Дори в клубовете, които се водят собственици на феновете има хора, които прибират парите без да попадат  в полезрението на обществото.

Феновете купуват милиони артикули със своя малък доход, феновете са продавани на спонсорите срещу пари, феновете са заставяни да гледат постоянно телевизия, за да получават собствениците пари. Спонсорите най-често са фирми за залагане, които предизвикват доживотна зависимост от хазарта на тези, които се докоснат до него. Подкрепящите компании са "Кока Кола", "Пепси", различни чипсове, финансови институции и други подобни, които направо разказват играта на фена. Той ги поддържа , като вярва, че подкрепя отбора, без да се замисля кой всъщност  отбора. Отборът е собственика "АЗ", а не "НИЕ". Футболистите са малки деца и младежи, които са купени от парите и се държат като  дресирани маймуни.  Те биват използвани да забавляват и да налагатт влияние сред феновете, които им вярват фанатично. Феновете "НИЕ" вярват, че всичко, което се прави е за тях, но всъщност всичко е за собствениците "АЗ". И тук имаме същата схема. Няколко "АЗ" са организирали цялата симулация и използват "НИЕ" като животни в своя полза. Вторите в симулацията са хиляди "НИЕ", които за пари и власт са продали своя вид с надеждата, че един ден ще станат "АЗ". Следващите в йерархията са десетки хилядите "НИЕ", които печелят повечко пари, но с цената на живота си. Те вярват, че един ден ще са на мястото на хилядите, а някой ден може да станат "АЗ". В дъното са стотиците хиляди, които разменят живота си за прехрана в тази индустрия. Виждаме, че модела е един и същ. 

Сега минаваме към друга институция - медиите. "НИЕ" вярват, че медиите съществуват, за да ги информират за нещата, които се случват. Те разчитат, че вестниците, радиото, телевизията и дургите информационни канали отразяват истинска информация. Според тях медиите те се делят на жълти и истински. В жълтите новините са непроверени, а в истинските всичко е , вярно и обективно, доказано. Всъщност медиите са най-голямото средство за контрол на "АЗ" над "НИЕ".  Те формират вярванията на "НИЕ". В света всяка секунда се случват милиони неща, но на нас ни се показват само 1% избрана информация. Всичко е подбрано във вид, който искат "АЗ", за да може "НИЕ" да вярват в нещата, които ги правят подчинени и примирени. Много хора си мислят, че медиите се издържат от реклами, но истината е различна. Медиите се издържат от "АЗ", за да държат в подчинение "НИЕ". Цената е без значение, защото подчинението на модела прави "АЗ" господстващ вид въпреки малкия им брой. Медиите се държат от "АЗ" и в тях отново работят `"НИЕ", които са продали своя вид за пари, власт и привилегии над другите себеподобни. За разлика от другите организицаии те знаят, че не могат да станат от другия вид, защото са по-цялостно запознати с цялата каратна и същестуващ модел. 

Последните, които ще разгледаме, за да разберем напълно модела са финансовите институции. НИе хората, вярваме, че живеем в свободна пазарна икономика и всеки може да постигне каквото си поиска. Знаем, че когато на човек му трябва капитал той може да си го осигури от банка, фонд или от фондовата борса. Само е необходимо да имаш добра идея и възможност да я реализираш и парите ще дойдат. Тук отново действа системата на симулация създадена от "АЗ", за да кара "НИЕ" да мислят, че са свободни и имат избор. Ако хората не го вярват те ще спрат да бъдат подчинени и ще търсята вариант да си устроят свое общество, в което "НИЕ" правят нещата за "НИЕ" и "АЗ" ще загубят статута си на богове.

Една симулация е перфектна, когато човек не се усеща, че е в такава, затова всичко е толкова премислено. Който някога е имал идея е научил, че системата не работи така. Никоя от тези институции няма да ти осигури нужните финанси. Ако човек се разтърси ще види, че има много книги за печелене на пари и нито една не дава точни стъпки как да финансираме своята мащабна идея. Поразровим ли се още малко, ще видим, че никоя от книгите за финанси не показва как можем да спечелим пари така, че да станем "АЗ". Има много книги, които разказват как обикновенни хора печелят милиарди, но никой не споделя как точно се е случило това. В днешно време има фитнес-индустрия, която много точно дава указания как може да изградиш хубаво и функционално тяло. Всичко е описано стъпка по стъпка и ако следавме съветите ще получим желаното. При финансите, въпреки хилядите книги няма нито една такава, включваща конкретни стъпки и дейстивя. Всичките те ни казват как да дадем парите на "АЗ" и да чакаме да забогатеем. Правим го ден след ден без да сме видели нито един успял, но продължаваме да го правим. Във финансовата система всички големи финансови институции и канали за набиране на средства се държат от "АЗ". Има много хора, които подържат цялата система и печелят  - някой по-добре, други по-зле. Много дори не печелят и те са от вида "НИЕ". Всъщност те са същите онези предатели, които са готови да продадат своя вид за малко повече  привилегии. Тези са най-гнусните същества. За разлика от "АЗ", които са различен вид, тези са от същия вид и въпреки всичко жертват своите за повече облаги.

Ако някой от "НИЕ" осъзнае симулацията и предприеме стъпки, за да излезе от нея "АЗ" пускат своите лакеи, които задействат цялата машина, за да смаже дръзналите да надигнат глава. Има много "НИЕ", които знаят, че нещо не е наред, и че това, което се случва ги убива. Но, когато видят как „АЗ“ се разправят с непокорните навеждат глава и не споделят с другите това, което мислят. Не правете тяхната грешка! Мислете! Огледайте се и подкрепете хората от вашият вид. Това не означава, че ще станете автоматично по-добре, но ще получите своя шанс. Шанс да живеете свободни и да изградите бъдещето заедно с подобните на вас.

Успех на всички действащи и борещи се!

Коментари [1]

Ако искате да оставите коментар, моля влезте с някой от профилите си в

Мирослав Маринов
Прекрасен материал. Дано повече хора осмислят написаното и надигнат смело глава.