В полза на обществото

Ако имате деца и наистина мислите за тях - Бъдете пример! Ако искате да бъдете пример и да променяте света, не продавайте вярата в доброто за жълти стотинки, а проправете път там, където никой не е бил преди вас.

Всеки човек има трудни моменти в живота. Понася тежък удар от него, пада на земята и му трябва причина, за да се изправи и да продължи.

Ставайки, той е много по-силен от преди и много по-готов при следващ удар да го понеси и отново да се изправи. И така, през времето става неразрушим, като единственото нещо, което му е нужно е да има причина да става.

 

Когато бях малък съм имал трудни моменти, понасял съм много удари и също толкова пъти съм падал на земята. Причината да ставам отново и отново бяха българските герои. Те ми даваха сила и пътеводна светлина да продължа там, където другите около мен се огъваха. Преди време един мой приятел ме попита - Защо го правиш всичко това, нали знаеш че, ако нещо се случи с теб и фалираш или умреш, никой няма да погледне децата ти.
До този момент не се бях замислял за децата ми. Защо се замислих за тях, ами защото те наистина зависят от мен и ако нещо се случи с мен, те са тези, които ще пострадат. Тогава се сетих и за миналото, когато бях дете. Трябвало е мнoгократно да се изправям сам срещу големи мои страхове, срещу лошите хора, срещу общественото мнение и срещу системата в името на вярванията ми. Тогава съм нямал пари, моето семейство е нямало пари и това, което ми е давало сила са били героите. Хора, които са следвали мечтите, доброто в името на всички, а не на себе си и своето семейство. Тези хора са ме карали да се чувствам горд и силен, те са ме правили непобедим. Тогава предпочитах да нямам баща, да е загинал, но да го е направил, следвайки мечтите си, закриляйки слабите, изграждайки единно истинско общество, в което хората се виждат като едно цяло. Това е най-голямото вдъхновение за едно дете, да има родител боец (дори да не е жив), отколкото примирен и навел глава роб или пък още по-лошо алчен изедник, който е готов да продаде другите за няколко гроша повече. Мислейки това осъзнах, че за децата ми не е важно да съм жив и богат, а да съм истински ЧОВЕК, да се боря за идеалите си, а не да се примирявам с посредствеността. Децата нямат нужда от пари, ние нямаме нужда от пари и те и ние имаме нужда от пример, имаме нужда от хора, които да проправят пътеки, а не от такива, които да вземат такси за тях.
Ако имате деца и наистина мислите за тях - Бъдете пример! Ако искате да бъдете пример и да променяте света, не продавайте вярата в доброто за жълти стотинки, а проправете път там, където никой не е бил преди вас. И дори да загубите всичко, вървейки в тази посока, то вие винаги ще имате себеуважението си и уважението и любовта на тези, които търсят и вярват.

Бъдете примера, от който има нужда света!