Българската революция

0
Поглеждайки назад можем да видим, че най-лесно хората предават своя вид и своята душа за пари. Следователно, за да променим света и съдбата ни е нужно първо да променим модела на създаване и управление на парите.

Човешката история познава много революции, които са избухвали по различно време. За съжаление тяхната първоначална идея бива поставяна под контрола на добре организирани съсловия. Те успяват да използват положителният ефект от революциите за своя изгода. Като прилагат  познанията си за груповото човешко мислене, тези организации успяват отново да надянат хомота върху хората - същинският двигател на промяната.

Прекрасните идеи, многото човешки усилия и жертви се превръщат в инструмент, който носи полза на ограничена група индивиди. Тези личности се възползват от обикновения човек, а не се стремят да го въздигнат. Винаги, за да се запали революция е необходима много енергия. След като хората повярват в идеята, те се въодушевяват и започват да живеят в една друга реалност. Всеки ден стават, изпъленни с въодушевление, енергия и мечти за бъдещето. Много са продуктивни, оказват взаимопомощ на околните и действат с огромна енергия и сили. 

След като мине известно време и хората видят, че мечтата, за която са се борили изчезва, огънят на революцията постепенно угасва. Възцарява се същото апатично състояние, като преди.

С всяко разочарование намалява енергията на масите за следващо надигане, загубва се и вярата, че може да се случи нещо, което да е добре за обществото, а не само за малка група избрани хора. 

Какви са грешките, които са допускани до момента във всички революции? 

Много просто, за да могат да се случат по-лесно нещата организаторите на промяната винаги се обръщат към богатите хора за финансиране. Това е ключът към провала на всички избухвали до сега революции. Не можеш да промениш нещо, ако включиш в него онези, които имат изгода от това светът да си остане същия, като ред и устройство. 

Богатите хора притежават знание за някои неща, с което бедните не разполагат. Те никога не го споделят с широките маси. Сторят ли го това означава да се откажат от конкурентното предимство, което имат пред другите. Силните на деня знаят, че за да успееш да извършиш промяна трябва да притежаваш организация. Създават организации, в които впрягат безскрупулни типове, но с големи умения, които могат да манипулират и насочват хората в посоката, която те искат. Използват любовта на хората към наркотичния ефект, предизвикан от ползата на парите. По този начин успяват да закупят душите на малцина, за да контролират останалите. 

Основата за провала на революциите е желанието да ни бъде по-лесно, като се осигурят нужните средствата за тях.  Затова и допускаме именно намесата на  такива богати хора, вярвайки, че с тяхна помощ ще постигнем така жадуваната промяна. Постулати от вида "Целта оправдава средствата" и "Нищо лично, просто бизнес" ни карат да вярваме, че решенията, които вземаме в такъв момент са правилни.

 Истината е различна. Не можем да изградим ново бъдеще на стари основи. Ако искаме да има истинска, дългосрочна промяна ние трябва да извършим революцията без участието на богатите хора. Успешната промяна се гради само от личности, които нямат облаги от старата система. Това е трудно да се случи, защото автоматично означава полагането на наистина огромни усилия. На практика трябва да се промени реда, който съществува от самото възникване на човешкото общество. 

Нужно е група хора да повярват в нещо, което не се е случвало до този момент. Те трябва  да отхвърлят платените заключения на редица учени, които се мъчат да ни убедят, че човеците сме си такива и трябва първо да се преборим с тези, които искаме да освободим. 

Една от най-големите заблуди на нас, обикновените хора е, че ние не можем да правим големи неща. Вярваме, че има супер-хора, които са способни да постигнат всичко. Затова ходим в техните банки, купуваме акции на техните компании, избираме ги да ни управляват. Питаме ги дали нашите идеи са хубави, ще благоволят ли да ни финансират и да ги реализират вместо нас. Вярваме, че нашето предназначение е да изпълняваме, а не да създаваме. Поради тази причина търпим живота, който не ни харесва. 

Как да разберем дали наистина живота не ни харесва? Или ни харесва, но не знаем, че ни харесва, защото често ни казват, че живеем в най-хубавото време от човешката история? 

Много просто. Достатъчно е да спрем и да се огледаме в хората около нас. Дали те са по-близо до Бог или по-близо до животните? И тогава ще разберем отговора. 

Никога човешкото общество не е било толкова деградирало въпреки технологичния си напредък. Имаме храна, но за какво я използваме? Имаме технологии, но в какво са впрегнати? Резултатът показва, че светът е увеличил своята скорост, но се е запътил в лоша за нас посока. Единствения шанс да излезем от тази ситуация е да променим своите вярвания и системата, в която живеем. Лесно е на думи, но е много трудно на дела. 

За да се промени нещо трябва да се преборим с хора, мощта на които е нараствала безкрайно именно  благодарение на технологиите, които са придобили. Ако преди е била нужна огромна сила, за да се промени системата, то сега са нужни 10 пъти повече усилия, заради съществуващата могъща технологична система за манипулация на обществото.

Възниква въпроса, ако се прави промяна от къде да започнем? Поглеждайки назад можем да видим, че най-лесно хората предават своя вид и своята душа за пари. Следователно, за да променим света и съдбата ни е нужно първо да променим модела на създаване и управление на парите. 

Преди години четох легендата за Прометей, който донесъл огъня при хората. С едно свое действие той променил техния живот завинаги. Вярвам, че ако може да се даде силата на хората да създават всичко, което искат и да нямат финансовата зависимост от определени институции и индивиди, то светът ще се промени завинаги към по-добро. Това няма да реши всички проблеми на хората, но ще бъде голяма крачка напред в тази посока. 

Именно тук идва Българската революция. За първи път в света ще стартира проект създаден и подкрепен изцяло от обикновени хора. Неговата реализация е непосилна дори за много богати и властимащи индивиди. Всичко това се случва не къде да е, а именно в България, сътворено и изработено от българи. 

Това е знаково  събитие, след което няма връщане назад. Хората от цял свят ще научат, че когато някой има идея, която може да промени живота на неговото общество и дори на света, то има начин да бъде постигнато. При това няма  да се налага да се дава властта на богатите или управляващите. От днес нататък всеки човек с идея ще знае какъв е пътя тя да бъде реализирана. По този начин нейната съдба ще бъде поставена единствено и само в неговите ръце. 

Проектът, който вече се случи е "Исторически парк". Създаден и реализиран само от обикновени българи, той е уникален по своя обхват, а мащабите му са плашещи дори за големите европейски и световни организации и богаташи.

Нуждата от много средства, дългото време за реализация, необходимостта от висококвалифицирани специалисти и организационни умения караха всички да бъдат скептични към възможността Исторически парк да се случи. Да бъде реализиран по начина, по който беше изпълнен се смяташе за абсолютно невъзможно. Много хора харесваха проекта, но бяха наплашени от силните възгласи на околните, че няма как да бъде изпълнен, че всичко са поредните силни приказки без резултат. Към онези, които изпитваха недоверие към Исторически парк се включиха и "експерти", които задълбаха в миналото. Те обясниха, че много пъти е имало подобни обещания, но накрая нищо не се е случвало и посъветваха хората да бягат от проекта като дявол от тамян. Липсата на подкрепа от държавата, на средства от европрограми и участието на големи бизнесмени беше още по-обезкуражителна за обществото. Към всичко това като прибавим, че нещо подобно не се беше случвало никъде в света, то вероятността проекта да се изпълни клонеше към нула.

Въпреки всички тези неща „Исторически парк“ успя да се реализира и стартира успешно. На 22 юни 2019 година отваря врати първата част на проекта. Неговото изпълнение е световен рекорд в областта на проектирането, набирането на средства и създаването на голям проект, носещ абсолютна промяна на съществуващия модел. 

Подобно на Прометей ние българите дадохме огъня в ръцете на хората. Как ще го използват те вече зависи от тях. 

От 22 юни 2019 година светът няма да е същия благодарение на българите.

Коментари [0]

Ако искате да оставите коментар, моля влезте с някой от профилите си в