Грешки при планиране на разходите

0
Наложително и необходимо е да направим план за бъдещето си и да осъзнаем колко финанси ще са ни необходими, с колко разполагаме в момента и да вземем навремени решения, които да ни осигурят пълноценен и щастлив живот.

Когато един човек разпределя финансите си, той го прави спрямо разходите, които има в момента. Малко хора осъзнават факта, че в момента са свили своето потребление за много неща. Те не мислят за бъдещите разходи, които в един следващ етап от живота си, не може да си позволят да спестят. Нека вземем предвид разходите за храна. 

Младият човек си позволява по-вредна и евтина храна. Яде Макдоналдс, пържени картофи, пие кола, яде солети, тестени закуски, евтини колбаси и това, което си мислят хората е, че няма проблем да ядат такива храни, защото не пълнеят. Те грешно си смятат, че вредата от храната е само в наднорменото тегло. 
Както при автомобилите, ако наливаш на автомобила си най-лошото масло и заваряваш с електрожена всяка повредена част, то в един момент ще трябва да смениш автомобила много по-рано от средния срок за експлоатацията му. При нас хората е същото. Телата ни си имат капацитет и ако на млади години го експлоатираме неправилно, на една средна възраст ще трябва да отделяме значителни средства за медицински разходи и още повече да внимаваме с храните, които приемаме. А това означава както огромни разходи, така и по-ниска производителност от нашата храна, което ще се отрази зле на прихода ни, защото няма да можем да работим на високи обороти, дори може да не можем да работим на средни обороти. 
В същото това време, може да се окаже, че имаме нужда от подобряване на квалификацията, което изисква допълнително време и усилия, имаме и да се грижим за деца и много други нарастващи разходи и ангажиращи времето ни задължения.

Затова, не можем да мислим за бъдещето, като изхождаме от сегашната си ситуация!      
Наложително и необходимо е да направим план за бъдещето си и да осъзнаем колко финанси ще са ни необходими, с колко разполагаме в момента и да вземем навремени решения, които да ни осигурят пълноценен и щастлив живот.
Незнанието за реалните ни разходи, които са ни нужни отслабва нашите усилия сега и прехвърля финансовата и житейската тежест за бъдещето, а там има само от една страна - неизвестност, която изисква от нас да имаме запаси от финанси, умения и много сила, както и известен факт, че ще сме по-стари и че всичко ще ни бъде по-трудно. 

Изяснете си вашата цел, направете си план - как да я постигнете и планирайте така, че най-трудният ви период да бъде сега.

Коментари [0]

Ако искате да оставите коментар, моля влезте с някой от профилите си в