Финансова независимост

Шанса на един инвеститор да се измъкне от финансовите окови на нашия свят е да бъде директен съдружник в голям проект. Така или иначе той споделя риска на проекта, но в единия случай си остава финансов роб, а във втория случай е финансово свободен.

Казвам се Ивелин Михайлов и се занимавам с финанси от 16 януари 2003 година.

Започнах своето развитие в тази сфера с изучаване и продажба на класически застраховки Живот. Плених се от този продукт по много причини, но най-важната от тях беше отговорността към близките, която човек може да поеме. Точно в този период живота ми беше труден и ме накара да се замисля, какво ще се случи с баба и майка, ако нещо лошо се случи с мен.

Мислех ги, защото те бяха дали целия си живот, за да ме отгледат и изучат и не нямаха шанс за съществуване, ако нещо се случеше с единствения им актив - аз. Трудностите през целия ми живот до този момент и жертвоготовността, с която те жертваха всичко, за да мога аз да израстна и да се развия събуди в мен любов, признателност и желание да се погрижа за тях във всяка ситуация. Второто, което ми хареса в спестовната застраховка беше възможността докато си защитен и малко по малко да спестяваш. Вече имах опит с моите финанси и видях, че въпреки парите, които бях изкарал досега (а те не бяха малко) нямах нищо, което да ме накараше да се почувствам добре като се обърна назад. Правейки си застраховка (която виждах, като задължителна) ми хареса и възможността да натрупвам капитал и по този начин обръщайки се назад да чувствам, че съм натрупал някакви пари.

Така, запленен от този продукт реших освен да стана клиент и да започна да образовам хората за ползите от него и да им съдействам в сключването и ползването му. Работейки няколко години в тази посока видях, че хората освен застраховка Живот имат нужда и от здравни застраховки, както и от инвестиционни продукти, които да им помагат да задържат и натрупват капитал.

Навлизайки по дълбоко в материята на финансите видях, че хората нямат реални пенсионни възможности и съществуващата пенсионна система е обречена. Намаляването на населението в развитите държави я обричаше и много хора в един момент щяха да се озоват в положение на просяци, а дори не подозираха за това.

Реших да разширя обхвата на продуктите, които предлагам, за да мога да задоволя огромните финансови потребности на хората. Опознавайки продуктите и моментното финансово състояние на хората видях, че много хора нямат време, за да решат натрупалите се бъдещи (неизвестни още за тях) финансови проблеми. Финансовите инструменти, които бяха на пазара бяха по-скоро за съхранение на парите, а не за тяхното увеличение. Това все още си е факт и дори хората, които познавам в тази сфера (а те са много) не изкарват пари от инвестиции във финансови инструменти, а изкарват пари от работата си с тях(като ги продават на клиенти и ги обслужват). Тогава се замислих, че 95% от хората са обречени никога да не могат да се откъснат от финансовите окови, защото техния доход никога нямаше да им го позволи от трудовите дейности, които извършват. Всички стратегии, които се предлагаха бяха такива, с които човек да не умре от глад, но не даваха възможност да скъса финансовото робство и да стане свободен, равен на богатите човек. Осъзнавайки тази тъжна истина реших да направя нещо по въпроса. Винаги съм мислел, че в света има решение за всеки проблем и ако няма такова ще се намери човек, който да измисли решение за все още не решимите проблеми. Бидейки дълги години във финансовата сфера и изучавайки миналото и видях, че дори не се работи в тази посока, което ме накара да предприема действие към създаване на такова решение. През годините винаги съм създавал бизнеси, в сфери, в които никой не е искал да прави бизнес, защото са непознати. Изграждал съм го, защото съм вярвал, че е нужен на обществото и винаги съм успявал да го накарам да заработи, да доставя най-добрата услуга или продукт и не по-малко важното е започвал да печели. Също така знам, че един инвеститор трудно ще спечели, ако мине през 3-4 звена, като всяко от тях се издържа от препродажбата на финансов продукт. Има едно твърдение в инвестициите, което е създадено, за да пороби малките инвеститорите и то е, че най-много може да се спечели 6-8% от дадена инвестиция. За съжаление дори тази доходност е непостижима в дългосрочен план за повечето хора. Поглеждайки пазара на инвестиции ще видим, че това твърдение ще ни се стори реално.

Защо се получава така? Ето как се развиват пазарите на инвестиции: 

Вече можем да си направим изводи, защото до крайния инвеститор достига толкова малка печалба, а всичко става с неговите пари.

Познавайки тази система реших да направя проект и да дам възможност в него директно да могат да се включат инвеститори. Така при успех на проекта печалбите ще са различни. Шанса на един инвеститор да се измъкне от финансовите окови на нашия свят е да бъде директен съдружник в голям проект. Така или иначе той споделя риска на проекта, но в единия случай си остава финансов роб, а във втория случай е финансово свободен.

Проекта, който изработих е достатъчно голям, има монополно положение на пазара, дава възможност за безкрайно развитие на кадрите в него, облагородява околната среда и обществото, ръководи се от способни, доказани, упорите и докарващи поетите неща докрай хора, оперира на световния пазар и се осъществява в България ,където разходите по издръжката му са малки. Да бъде човек съдружник в подобен проект и привилегия, която няма да може да се отдаде на всеки. Това е шанса на обикновения човек, да се включи в играта на големите. Вярно е, че при него, както и при всеки проект съществува шанс нещо да се обърка, но в този шанс е много по-малък от случаите, в които решаваме сами да създадем бизнес. Винаги трябва да знаем, че всяка възможност има начало и край. Дали ще успеем да се възползваме от тази зависи само от нас. Желая успех на всички борещи се за един свободен живот!